Štípatka

Štípatka

typ rostliny: Rostlina rýžových polí

čeleď: Alismatales

Popis

Štípatka – (Scilia, vědecký název: Sagittaria trifolia var. Edulis) je vodní vytrvalá zelenina rodu Omodaka. Hlízovitý kořen Omodaka je zvětšený, pěstuje se v rýžovištích Polní rostliny mírného a tropického pásma světa a jedí se hlízy. listy jsou zelené, listy jsou výrazné, špička je šípovitá V anglickém názvu se nazývá a, údajně je jedlá od období Edo, její chuť připomíná kořen lilie, ale má hořkou chuť. sezóna je od listopadu do prosince. Existuje modrá, žlutá, bílá a Suita kwai (Osaka), které jsou v Japonsku a Číně i na Západě považovány za jedlé rostliny.

Vlasnosti

Velikost rostliny: 50.0 ~ 70.0 cm

Velikost plodů: 0.5 ~ 2.0 cm

Typ květů: Kuželovité / složené květenství

Typ listů: květina se třemi okvětními lístky

Barva květu:

Typ rostliny: trvalá zelenina

Barva listu: Zelená


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *