Blahokeř – Pěstování, množení a nemoci

Lat. Název: Clerodendrum

Čeleď: Verbenaceae

Typ rostliny: Travnatý, křovinatý

Původ: Západní Afrika (Kongo, Guinea), tropická Asie, Jižní Amerika.

Rychlost růstu: Průměr

Délka života: Byl jsem na cestách.

Náročnost pěstování: Snadné s malými obtížemi

Blahokeř – Popis rostliny

PopisBlahokeř je rod rostlin patřící do čeledi hluchavkovité. Zahrnuje asi 310 druhů a je rozšířen v tropech a subtropech celého světa. Blahokeře jsou dřeviny s jednoduchými vstřícnými listy a souměrnými květy v nápadných květenstvích. Wikipedie

 

Blahokeř – pěstování

Teplota:  V létě: 18-22 ° C, rostlina je žádoucí pro chladné zimování, kdy je lepší udržovat teplotu okolo 13-15 ° C.

Vlhkost: Nejméně 60 %. Pokropte je měkkou vodou a uchovávejte ve vlhkých oblázcích. V zimě stříkejte o něco méně často, ale udržujte je mimo dosah radiátorů. V létě je nutné zalévat každých 4-7 dní. V zimě každých 10-14 dní. Horní vrstva mezi zaléváním by měla lehce vyschnout.

Světlo: Jasné rozptýlené světlo. Stín před přímým slunečním světlem. Ideální je východní okno.

Půda: Pro vlastní přípravu směsi vezměte: 1 díl drnového drnu, 1 díl hrubozrnného písku nebo perlitu a 1 díl rašeliny nebo humusu. Vždy použijte květináč s otvorem a silným odtokem (alespoň 2-4 cm).

Hnojení: #PAUSED!

Přesazování: Šípky by měly být směřovány podél podpory nebo je nechat viset z květináče. Rostliny by měly být pravidelně stříhány na polovinu na jaře a stisknuty, aby vytvořily kompaktní tvar. Pro nejlepší kvetení je lepší dát rostlině krátkou odpočinkovou dobu v zimě a udržovat ji v chladných podmínkách. V tomto období může odhodit některé listy.

Množení Blahokeř

K reprodukci lze použít polokrátké výhonky a řízky získané řezáním. Kořenit ve směsi mokrého rašeliny a perlitu v podmínkách vysoké vlhkosti při teplotě 75,2 ° F, je možné předem ošetřit stonky heteroauxinem. Je nutné pokrýt nádobu polyethylenem nebo sklem, které lze po asi 3 týdnech odstranit. Můžete kořenit jednoduše ve vodě. Rostliny vypěstované ze semen kvet


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *