typ rostliny: Rostlina rýžových polí
čeleď: Alismatales
Popis
Štípatka – (Scilia, vědecký název: Sagittaria trifolia var. Edulis) je vodní vytrvalá zelenina rodu Omodaka. Hlízovitý kořen Omodaka je zvětšený, pěstuje se v rýžovištích Polní rostliny mírného a tropického pásma světa a jedí se hlízy. listy jsou zelené, listy jsou výrazné, špička je šípovitá V anglickém názvu se nazývá a, údajně je jedlá od období Edo, její chuť připomíná kořen lilie, ale má hořkou chuť. sezóna je od listopadu do prosince. Existuje modrá, žlutá, bílá a Suita kwai (Osaka), které jsou v Japonsku a Číně i na Západě považovány za jedlé rostliny.
Vlasnosti
Velikost rostliny: 50.0 ~ 70.0 cm
Velikost plodů: 0.5 ~ 2.0 cm
Typ květů: Kuželovité / složené květenství
Typ listů: květina se třemi okvětními lístky
Barva květu:
Typ rostliny: trvalá zelenina
Barva listu: Zelená
Napsat komentář