Prodara japonská – Pěstování, množení a nemoci

Lat. Název: Fatsia

Čeleď: Araliaceae

Typ rostliny: Bylinné

Původ: Japonsko

Rychlost růstu: Vysoká za normálních světelných podmínek

Délka života: Bylina

Náročnost pěstování: Easy

Prodara japonská – Popis rostliny

PopisPřeloženo z angličtiny-Fatsia japonica, také fatsi, papírník, nepravý ricinový olej nebo japonská aralie, je druh kvetoucí rostliny z čeledi Araliaceae, původem z jižního Japonska a jižní Koreje. Wikipedia (angličtina)

 

Prodara japonská – pěstování

Teplota:  V létě: 20 ° C, v zimě je nutný odpočinkový období při teplotě 10-12 ° C.

Vlhkost: Snáší suchý vzduch, ale je dobré ji denně (nebo alespoň 2× týdně) postříkat měkkou vodou. A poté listy otřete měkkým hadříkem. Půda musí být stále vlhká, zalévat alespoň 2krát týdně; každé 3 dny by rostlině mělo být dodáno alespoň 3 litry vody. V zimě je zalévání omezeno, zalévat ne častěji než 1krát týdně.

Světlo: Světlo je mírně nepřímé, dokáže se přizpůsobit zastíněným místům a polostínu a roste i při umělém osvětlení. Mohutné listnaté keře se však tvoří pouze při dostatečném osvětlení. Při jasném světle nutně zastínění.

Půda: Zemina musí být prodyšná, pokud je příliš hustá, je třeba přidat písek nebo perlit s rašelinou. Pro směs vlastní přípravy byste měli vzít: 2 díly listové půdy, 1 díl rašeliny, písek, lehký drn a zahradní zeminu. Vždy použijte květináč s otvorem.

Hnojení: Během vegetačního období každých 14-15 dní, tekuté hnojivo, střídavě organické a minerální.

Přesazování: Rostliny, které milují vlhko a snášejí stín. V zimě je vhodné poskytnout období odpočinku na chladném místě. Vystřelené rostliny potřebují řez.

Množení Prodara japonská

Je možné šířit apikální řízky o délce 10-12 cm, které mají několik pupenů, aby kořenily ve vlhkém písku při teplotě 68-79 ° F. Reprodukce semen by měla být prováděna při teplotě 80,6 ° F. Semena jsou vysazena do mini skleníku (nádoby s půdní směsí, pokryté sklem nebo fólií), rozprostřené po povrchu substrátu a jen lehce překrývající půdu. Umíst


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *