Blahovičník – Pěstování, množení a nemoci

Lat. Název: Eucalyptus

Čeleď: Myrtaceae

Typ rostliny: Keř, strom

Původ: Austrálie, Malajské souostroví, Nová Guinea, Filipínské ostrovy.

Rychlost růstu: Velmi vysoký, až 50 cm za rok a více.

Délka života: Bylina

Náročnost pěstování: Střední obtížnost

Blahovičník – Popis rostliny

PopisBlahovičník, česky též nazývaný eukalyptus, je rod rostlin z čeledi myrtovité. Jsou to aromatické stromy a keře s jednoduchými celokrajnými listy. Nejvyšší druhy dorůstají výšky 80 až 100 metrů. Květy jsou oboupohlavné, obsahující větší počet tyčinek a uspořádané v okolíkovitých květenstvích. Wikipedie

 

Neotravný

Blahovičník – pěstování

Teplota:  V létě preferuje teplotu pokoje, v zimě je vhodné mít chladný obsah na verandě při teplotě 6-7 ° C.

Vlhkost: Vysoká vlhkost není nutná. V létě je však žádoucí provádět postřik každé 2-3 dny. Zalévejte hojně měkkou vodou v létě 2-3krát týdně a v zimě každých 8-10 dní. Substrát nikdy nesmí vyschnout. Když je půda úplně suchá, listy se skládají a rostlina může rychle zemřít.

Světlo: Slunečné místo, několik hodin přímého slunečního svitu denně. Vhodné je jižní a jihovýchodní okno.

Půda:

Hnojení: Od jara do podzimu, každé 2 týdny, komplexní hnojivo s nízkým obsahem fosforu. Je dobré používat organická hnojiva.

Přesazování: Řízky se s obtížemi množí. Je možné je šířit semeny, sázení se provádí v únoru až březnu. Semena se sázejí na povrch substrátu z trávníku a písku, půda se nesypá, pokryje se polyethylenem a klíčí ve rozptýleném světle při teplotě nejméně 64,4-68 ° F. Vodu lépe rozprašujte ze spreje. Semena klíčí přibližně na 7. den. Poté se sazenice umístí do podm

Množení Blahovičník

Řízky se s obtížemi množí. Je možné je šířit semeny, sázení se provádí v únoru až březnu. Semena se sázejí na povrch substrátu z trávníku a písku, půda se nesypá, pokryje se polyethylenem a klíčí ve rozptýleném světle při teplotě nejméně 64,4-68 ° F. Vodu lépe rozprašujte ze spreje. Semena klíčí přibližně na 7. den. Poté se sazenice umístí do podm


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *